Farmář byl první na parketu

*  moh - 7.12.2009

Hnanice - Mikulášskou zábavu pro své dříve narozené občany připravil v podvečer 4.prosince také Obecní úřad Hrubá Skála. Tradičně se zaplnila jediná obecní společenská místnost nad hasičskou zbrojnicí v osadě Hnanice. Vedle pohoštění byla pro seniory připravena i taneční zábava.

Drahé teplo z elektrického topení v celé budově hasičárny nahradilo úspornější plynové Starosta Jan Houška vysvětluje problémy v práci obecního úřaduvytápění. Tento pokrok a další splněné úkoly zmínil ve svém úvodním projevu starosta Jan Houška. Využil přítomnosti mnoha lidí k tomu, aby je seznámil s prací obecního zastupitelstva. Uvedl, že k řešení většiny problémů jsou potřebné dotace, vypisované na různé tituly, rozuměj akce. "Získané dotace nás bohužel často nutí jít směrem, který není pro život obce prioritní," naznačil starosta. Zmínil třeba problémy s dožívajícím vodovodem na Žantově, výtlačným řadem do vodojemu na Prašivci, také s výtlačným řadem v Krčkovicích, s vodojemem v Bohuslavi, špatné obecní komunikace a stále chybějící záchytné parkoviště na Hrubé Skále, o jejímž situování obec už dlouho bojuje se Správou CHKO Český ráj.

Starosta Houška se také pochubil hotovými pracemi třeba na veřejném osvětlení ve Hnanicích, z části i v Borku, na Bohuslavi a z větší části v Krčkovicích. Bylo rovněž Manželé Vágenknechtovi z Rokytnice pod Troskami se už protáčejí na parketu. Byli úplně prvníopraveno čerpání pitné vody do osady Bohuslav. V Krčkovicích obec upravila i s velkou pomocí místních chalupářů celou náves a znovu se vysvětila tamní kaplička. Při volné diskuzi se potom starosta dostal i k dalším osadám. Třeba Rokytnice usiluje o instalování tabulí s označením obce a osady. Přibyla tam řada nových domků a doprava na Trosky je stále silnější. Starosta si vyslechl i stesky, třeba na nepořádek kolem kontejnerů atp.

Po občerstvení, na kterém se podíleli i sponzoři se už jen čekalo na zkušeného hudebníka pana Jakubce z Borku p. Tr.

Prvním tanečníkem na parketu byl farmář Stanislav Vágenknecht z Rokytnice. S manželkou Janou vytáčeli o stošest... Zato emeritní starosta Miroslav Brixí přinesl přátelům u svého stolu z ledničky orosenou láhev pravé Prašivecké slivovice pálené u Sobotky. To aby řeč na Mikuláše nestála...

(moh)

--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 29.4.2024 20:30:48 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------