NAVŠTIVTE ZIMNÍ SKLÁŘSKÉ PÁTKY

*  Talli - 27.1.2010

Přijeďte se v zimě podívat do Železného Brodu, města s dlouholetou sklářskou tradicí. Budete moci sledovat předvádění různých sklářských řemesel a zároveň nakoupit české sklo za nejlepší ceny přímo od výrobců.

Svoji návštěvu můžete spojit s prohlídkou zdejší roubené lidové architektury - Poznávací okruh Trávníky.
Zajímavá místa, nabízející poznání historie i současnosti zdejšího sklářství můžete navštívit i jednotlivě po celý týden. Avšak den, po který je otevřeno těchto mist nejvíce současně, je právě pátek. Proto vás zveme na akci s názvem "Zimní sklářské pátky". Tato akce se bude konat vždy v pátek až do 19. března 2010. V rámci sklářských pátků můžete navštívit:
Střední uměleckoprůmyslovou školu sklářskou: 10:00 hodin – exkurze ve SUPŠS Železný Brod s prohlídkou sklářské hutě a prodejny, vstupné: 50 / 30 Kč (zahrnuje vstupné do Městského muzea, atd.)

poznámka: v době pololetních prázdnin 31.12010 a jarních prázdnin 12.2.2010 bude pro veřejnost otevřena pouze prodejna

Firma DETESK:
Vás zve i do své firemní prodejny na náměstí 3.května. Zde uvidíte zajímavosti týkající se technologie sklářské výroby foukaného skla na velkoplošné obrazovce a můžete si nakoupit netradičně pojaté sklářské výrobky, především ozdobné lahve.

Městské muzeum:
otevírací doba: pátek * 11:00 – 16:00 hodin. Nabízí expozici historie místního sklářství s výstavní síní světově známých sklářských výtvarníků Stanislava Libenského a Jaroslavy Brychtové.

GALERIE NA RYNKU:
Galerii naleznete na malém náměstí. Nabízí k prohlédnutí a prodeji především umělecké práce zdejších sklářských výtvarníků.

KORTAN – SKLO BIŽUTERIE:
Zde můžete sledovat předvádění výroby u sklářského kahanu a výrobu vinutých perlí nebo figurek ve firemní prodejně.

Akce je spolufinancována z Grantového fondu Libereckého kraje.

Jsme přesvědčeni, že naše město nabízí lákavý program na celodenní výlet a věříme, že se Vám bude návštěva Železného Brodu líbit
další podrobnosti včetně sezamu firem aprogramu najdete na www.zeleznybrod.cz


--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 28.4.2024 22:22:09 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------