Novinky a jarní úklid na RAJNETU

L.  Sluka - 5.3.2004

O Rajnetu a o tom, co bylo, je a bude na tomto regionálním servru.





     Počet článků na Rajnetu se koncem února tohoto roku začal blížit k číslu 500. Rajnet vznikl počátkem roku 2001. První článek vyšel 12. bubna 2001 a od té doby počet článků neustále stoupal. Některé články se každý rok aktualizují (například stránky o hradech a zámcích). Mnoho článků však pozbylo na aktuálnosti, protože události, které popisují, již dávno odezněly. Rozhodli jsme se proto takové články z databáze redakčního systému odstranit - zkrátka je smazat. Slibujeme si od toho zpřehlednění rubrik, zjednodušení vyhledávání a celkovou aktualizaci redakčního systému. V těchto dnech tedy došlo k vymazání první 66 již neaktuálních článků. Postupně budou vybírány další. Naopak články místopisné, články s tipy na výlet apod. na Rajnetu zůstávají, neboť jejich aktuálnost trvá.

     Nedávno též v menu přibyl odkaz "Archiv článků“. To proto, aby se čtenářům zjednodušilo hledání právě ve starších článcích, které již nejsou zobrazovány na titulní straně ani v příslušné rubrice. Také byl v těchto dnech zprovozněn a ve zkušebním provozu běží „Katalog“. Nazvali jsme ho "Katalog Českého ráje". Obsahuje zatím pouhé čtyři kategorie. Účelem katalogu je shromáždit co možná nejvíce odkazů souvisejících s Českým rájem, ať už z oblasti cestování (např. ubytovací služby), ale také odkazy na mikroregiony, stránky obcí Českého ráje apod. Mnoho návštěvníků, kteří zejména v letních měsících navštěvují Český ráj, právě tyto informace na Rajnetu hledali. Doposud bezvýsledně, ale nyní se situace změnila.

     Z Rajnetu se stal jeden z nejnavštěvovanějších regionálních servrů a přejme si, aby se jeho návštěvnost i nadále zvyšovala. Statistiky přístupů na Rajnet jsou sice sledovány nezávislým monitoringem, ale i přes to jsme vlevo pod menu přidali počitadlo přístupů, aby bylo na první pohled vidět, jak to se statistikami přístupů ve skutečnosti opravdu je. Za leden a únor letošního roku počet přístupů dosáhl necelých 10 500. V letních měsících je pak návštěvnost několikanásobně vyšší.

     Děkujeme vám všem, kteří Rajnet navštěvujete. Děkujeme vám všem, kteří nám píšete své návrhy a připomínky a pomáháte nám tak tvořit tyto stránky. Nemalé poděkování pak patří kolektivu redaktorů, kteří na Rajnet přispívají a činí ho tak životaschopným.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 26.4.2024 1:58:01 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------