Smeťáky Českého ráje

S.  Svoboda - 9.6.2005

Smetiště Českého rájeSmetiště, smetiště, smetiště... I tak bychom mohli nazvat mnohá místa Českého ráje.









Smeťák u Dehetníku

Bývalý úvoz, poslední, který tu v okolí zbyl (značená cesta vede po jeho okraji), skrývá mimo obvyklého odpadu, jako je popel a vrak televizoru, docela zachovalý, pravděpodobně čistící mlýnek a kusy nerozpoznatelného automobilu (zajímavé je vyhozené dřevo, kterým by snad šlo topit).

 

 


Smeťák u Meziluží

     V malebném údolíčku na okraji Žehrovských lesů další opuštěný úvoz a v něm velká černá skládka, podle četných stop pneumatik hojně využívaná. Kromě plastů, trávy a odpadu z jarního úklidu zahrady, tu skončila i sedadla z auta . Skládka má i svou starší a "zajímavější" část, kde jsou ve skalních kapsách zastrkány plechovky, staré lahve, najde se i pěkný litinový hrnec. Docela by mě zajímalo, zda o téhle letité zavážce ví správa CHKO.

 

 

 


Bílý rybník

     Co všechno lze pohodit v lese, ukazuje následující obrázky. Nejprve pneumatika z náklaďáku pod hrází Partoltického rybníka a o kus dále jsem nevěřil vlastním očím - hromada klobás na břehu Bílého rybníka. Budou to asi neprodané klobásky snad z občerstvení u hradu Kosti, které je docela blízko.

 

 


Střehom

     Další rybníky na Klenici už zdobí opět známá sestava odpadků, listí, seno, plasty, suť, staré WC, už jen jeden obrázek za všechny.

 


 



--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 18.4.2024 18:14:44 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------