Cestující čeká mezi Bakovem a Mladou Boleslaví velká výluka

*  moh - 26.3.2007

Pojizeří - Už v pondělí 26. března bude zahájena jedenáctidenní výluka na traťové koleji mezi stanicemi Mladá Boleslav hlavní nádraží a Bakovem nad Jizerou. Výluka bude nepřetržitá a začne v pondělí v 9:30 hodin a skončí 5. dubna ve 14:30.

     Hlavním důvodem úplné výluky je celková oprava jednoho propustku na trati. Zastavení provozu využijí České dráhy i k dalším opravám a revizím na této frekventované jednokolejné trati č. 070.

     Podle informací technologa Uzlové železniční stanice Mladá Boleslav Miroslava Kukly, celková výluka se denně týká téměř 50 rychlíkových i osobních vlaků. Náhradní dopravu převezmou autobusy a jejich trasa bude rozdílná. Například pro rychlíkové spoje Praha – Turnov- Tanvald povede z Mladé Boleslavi po rychlostní silnici R10 přímo do Mnichova Hradiště a Bakova nad Jizerou město a opačně.

     Náhradní autobusy pro osobní spoje pojedou ke stanici Mladá Boleslav Debř a dále do Bakova nad Jizerou a opačně. Jeden ranní spoj bude mít náhradní dopravu autobusem až do Bělé pod Bezdězem. Jeden spoj denně bude končit také na autobusovém nádraží v Mladé Boleslavi a zastávka bude označená přenosnou tabulí Náhradní autobusová doprava ČD. Jinak místa nástupů budou vždy poblíž zastávek Českých drah a budou zvlášť označené.

     Přepravní náměstkyně Uzlové železniční stanice Mladá Boleslav Zdeňka Veškrnová se cestujícím za zpoždění a nepohodlí způsobené přestupováním předem omlouvá.

(moh)

--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 19.4.2024 5:01:08 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------