Věra Wajsarová se vrací do Tatobit

*  moh - 30.6.2007

Tatobity – Známou českou šansoniérku Věru Wajsarovou a jejího muže kytaristu Oldřicha pozvalo na středeční večer 4. července Občanské sdružení Dědina z Tatobit na benefiční koncert. Výtěžek půjde na obnovu zahrady, kterou kolem své rodinné vilky kdysi založil významný český malíř Jan Dědina. Malířovu zahradu nyní zvelebuje občanské sdružení.

     Věra Wajsarová patřila v osmdesátých letech mezi Malíř Jan Dědina se v Tatobitech usadil v 30. letech minulého stoletínejvýznamnější interpretky písniček, kterým se také někdy říká šanson.


Po absolvování pražské konzervatoře působila krátký čas v Krušnohorském divadle v Teplicích a v pražském divadle ABC. Poté začala její několikaletá spolupráce s Petrem Novákem a skupinou George and Beethovens.

V roce 1982 zakládá se svým manželem a kytaristou Jiřím Koptíkem skupinu Minimum a vydává se na samostatnou dráhu.


V posledních letech se rodina usadila v Červenicích nedaleko Kozákova, kde mají kozí farmu.


Vloni byla v Malířově zahradě slavnostně vysazena i jedna z mladých lip, které jsou vypěstované ze známé místní -tisícileté lípy-.     Podle informací předsedy občanského sdružení Petra Peška, má zpěvačka díky své mamince rodinné kořeny v Tatobitech. Je o ní například známo, že v16 letech o Vánocích zpívala Tichou noc v místním kostele sv. Vavřince.


     Benefiční koncert se koná v Malířově zahradě od 19 hodin, v případě nepříznivého počasí v sálku Hasičárny. Vstupné je 50 korun.


Jiří Mohaupt

--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 27.4.2024 0:47:57 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------